محل تبلیغات شما

تریاک چیست؟ عوارض و علائم مصرف تریاک

  • تریاک

تریاک نوعی ماده مخدر متداول است که از گذشته تا به امروز بسیاری از افراد جامعه را درگیر والوده به خود کرده و باعث از بین رفتن زندگی بسیاری از مردم شده است. متأسفانه باورهای اشتباهی در مورد فواید مصرف مواد مخدرسنتی و به ویژه مصرف تریاک وجود دارد. اما باید این موضوع را بیاد داشت که علائم خوشایند مصرف، تنها برای مدت زمان کوتاهی دوام می‌آورد و بعد از گذشتن زمانی کوتاه جای خود را به اعتیاد و وابستگی شدیدی در فرد می‌دهد. از علائم وابستگی به تریاک می‌توان به کم خوابی، کم اشتهایی، افسردگی شدید، عرق کردن زیاد و… اشاره کرد.

تریاک و شاخصه های آن

براساس امار تریاک پر مصرفترین ماده مخدر در ایران محسوب می‌شود که از گل گیاه خشخاش به  گرفته و تولید میشود. حدود ده درصد تریاک را مورفین تشکیل داده است. مورفین یک نوع مسکن قوی برای کاهش درد به حساب می اید و یکی از  دلایل اصلی  مصرف این ماده نیز محسوب میشود. مصرف دراز مدت و متداول تریاک نیز منجر به  ایجاد وابستگی و در نهایت اعتیاد فرد خواهد شد. از تریاک، مواد مخدر زیادی هم به دست می‌آید که  آن‌ها را مواد افیونی می نامند. از جمله این مواد مخدر می‌توان به کراک، هروئین، شیره و…. اشاره کرد.

باورهای اشتباه در مورد مصرف تریاک

از زمان های قدیم تا به امروز مصرف تریاک در کشور ما بسیار متداول بوده است. یکی ازدلایل اصلی این موضوع عقاید و باورهای غلط  در مورد تاثیرات مصرف این ماده مخدر بوده است. به برخی از این باورهای غلط در زیر اشاره میکنم::

_تریاک موجب کاستن از علائم بیماری‌هایی مثل بیماری‌ قلبی و دیابت در افرد می‌شود.

_تریاک باعث کاهش اضطراب، غم و ناراحتی و استرس زیاد در افراد می‌شود.

_تریاک باعث افزایش عملکرد، توجه و تمرکز و کارایی در فرد می‌شود.

_تریاک  باعث افزایش انرژی در فرد می‌شود و عملکرد های او را بهبود می‌بخشد.

_تریاک به عنوان یک مسکن قوی اثربخشی زیاد و عوارض جانبی کمتری دارد.

_تریاک باعث افزایش قوای جنسی و قدرتمند شدن فرد در روابط شویی می‌شود.

تشخیص اعتیاد تریاک در فرد

شاید در اوایل زمان مصرف، افرد تصور کنند که عملکرد انها بهترشده و افزایش یافته و احساس تمرکز و ارامش بیشتر داشته باشند. تشخیص دادن اعتیاد به ماده تریاک در روزهای اولیه بسیار سخت است ولی با گذر زمان علائم و نشانه‌های اعتیاد به ماده تریاک بیشتر در فرد نمود پیدا میکند. از انجایی که خانواده ها اکثرا شک دارند در تشخیص مصرف فردی که مشکوک به او در مصرف تریاک هستند بهتر است اول مشاوره در زمینه ترک اعتیاد داشته باشند قبل از هر گونه قضاوتی در مورد فرد، البته در ادامه ما علائم فرد معتاد به تریاک را ذکر میکنیم.

تست اعتیاد به تریاک

نکته‌ای که باید اینجا در نظر داشت و خانواده‌ها نیز باید آن را مد نظر بگیرند، این است که تکنیک هایی برای تغییردر نتیجه آزمایش اعتیاد به مواد مخدر وجود دارد که افراد امکانش هست از آنها استفاده کنند. بنابراین در کنار نتیجه آزمایش اعتیاد به تریاک، توجه داشتن به علائم اعتیاد در فرد نیز به خانواده‌ها در تشخیص اعتیاد فرد کمک می‌کند

توصیه ای که ما به خانواده‌ها داریم این است  که اگر نسبت به اعتیاد یکی از اعضای خانواده شک دارند در ابتدا احساسات خود را کنترل کرده و سپس با استفاده از مشاوره اعتیاد و با فرد متخصص در این زمینه بتوانند تشخیص درستی در این راستا داشته باشند و سپس راهکارهای مناسبی برای برخورد صحیح با این فرد خانواده را فرابگیرند؛زیرا که ممکن است شک شما در مورد ان فرد درست نباشد و تغییر رفتار این عضو از خانوادتون به واسطه عامل دیگری اتفاق افتاده باشد.

علائم اعتیاد به تریاک

علائم اعتیاد به مصرف تریاک با گذشتن زمان در فرد مشهود می‌شود. می‌ توان علائم اعتیاد به تریاک را به دو حالت مختلف تقسیم کرد: علائم رفتاری و علائم جسمانی  :

1- علائم جسمانی

-اثرات سوختگی بر روی نوک انگشت، جای تزریق برروی دست  و پاها

-حالت استفراغ  و اسهال شدید

-عرق کردن بیش از اندازه و نا به جا

-تب و لرز

-بی‌خوابی و بی‌میلی به غذا

-خمیازه کشیدن  زیاد و خواب آلودگی مداوم

-گیجی و منگی

-مشکلات بینایی و دید

-مشکلات تنفسی و نامنظمی در تنفس

-تنگ شدن مردمک چشمها

-کاهش یافتن میل جنسی

3- علائم رفتاری 

-تغییراتی مانند کاهش وزن زیاد و ظاهر آشفته و بهم ریخته

-افت تحصیلی و کاری و عدم مسئولیت‌پذیری در مورد مسائل مهم زندگی

-عدم داشتن تمرکز برای انجام  کارها

-درخواست‌ کردن مکرر پول به بهانه های گوناگون از اطرافیان

– کاهش چشمگیر اعتماد به نفس و عزت نفس  درفرد

– احساس غم و افسردگی شدید 

– دوری کردن از جمع و گوشه‌گیری 

-زود رنجی و تحریک‌پذیری بالا

ترک اعتیاد به ماده تریاک

 ترک اعتیاد به تریاک شامل سم ‌زدایی میباشد که حدود 15 روز زمان می برد ودر طول این زمان اثرات تریاک از جسم فرد پاک می‌شود. در روزهای اولیه قطع مصرف، افراد اکثرا دچارنشانه هایی از جمله درد ، ناراحتی و حالات رنج اور زیادی میشوند که باعث ایجاد نشانه هایی مثل عرق سرد، تپش قلب، اسهال، دل پيچه، استفراغ، درد عضلانی، بی‌خوابی، بی‌اشتهایی، اضطراب، تندخویی و بی‌قراری در فرد می‌شود. بسیاری از افراد در این مرحله امکان دارد مراحل  ترک را رها کنند. اما باید به این موضوع توجه داشت كه علائم خماری ودرد موقتی و گذرا بوده و ثابت نیست و پس از مدتی از بين می‌روند. اما این مرحله با وجود سختی‌های که  دارد، اول مسیر ترک میباشد و در ادامه راه این  خانواده فرد هستند که باید به کمک او بیایند تا مهم‌ ترین بخش ترک  که شامل همان رفع وابستگی روانی است رخ دهد.فرد

در این راستا خود فرد و خانواده او نیازمند دریافت خدمات روانشناسی و مشاوره ترک اعتیاد به مواد هستند تا بتوانند با کمک هم خطر بازگشت فرد به اعتیاد را به صفر برسانند.این موضوع خیلی مهم است که حتماً قبل از شروع مراحل ترک از یک متخصص در زمینه ترک اعتیاد مشاوره بگیرید؛ چرا که قطع به یکباره مصرف می‌تواند پیامدهای جبران‌ناپذیر و غیر قابل پیش بینی را در فرد به همراه داشته باشد و حتی در برخی از موارد موجب مرگ در فرد شود. روانشناس متخصص در زمینه ترک اعتیاد با در نظر گرفتن شرایط جسمی و روانی فرد بهترین راه های ترک اعتیاد را به شما پیشنهاد می کنند

منبع : روان نو

"گل ماری جوانا چیست؟

در اولین قرار عاشقانه چگونه باشیم؟

چرا رابطه عاطفی سرد می شود؟

اعتیاد ,فرد ,تریاک ,مصرف ,علائم ,می‌شود ,اعتیاد به ,در فرد ,در مورد ,ترک اعتیاد ,این موضوع

مشخصات

تبلیغات

محل تبلیغات شما

آخرین مطالب این وبلاگ

آخرین ارسال ها

برترین جستجو ها

آخرین جستجو ها